Робочі дозволу у Великобританії - постійна робота і місце проживання



Існують чотири окремих види Робочих дозволів:
:::: 1. Бізнес і комерційні- Угоду, що дозволяє роботодавцям
у Великобританії запрошувати на роботу іноземних працівників, громадян країн
НЕ Європейської Економічної Зони (ЄЕЗ), з працевлаштуванням на робочі
місця, на яких могли б працювати громадяни країн ЄЕЗ.
:::: 2. Стажування і трудова практика-
угоду, що дозволяє
громадянам країн не ЄЕЗ, організувати трудову стажування для отримання
професійної та спеціалізованої кваліфікації, або на період
проходження робочої практики.
:::: 3. Спортсмени та артисти- Угоду, що дозволяє роботодавцям
у Великобританії наймати на роботу визнаних спортсменів, артистів
естради, діячів мистецтва і працівників деяких технічних
спеціальностей, які проживають за межами ЄЕЗ.
:::: 4. Студентська трудова практика- Угоду, що дозволяє
студентам, громадянам країн не ЄЕЗ, які навчаються у вищих навчальних закладах
за кордоном, пройти студентську практику в роботодавця у Великобританії.
Додатково існує спеціальна угода
всередині звичайних правил
, Прийняте відповідно до Загального Угодою про
Торгівлі Послугами (General Agreement on Trade in
Services - GATS). Угода
поширюється на працівників компаній, що базуються за межами ЄЕЗ,
які повинні працювати у Великобританії за контрактом на послуги,
підписаному з їх роботодавцем у Великобританії. Компанія за кордоном,
що має контракт на надання послуг, подає заяву на отримання
Робочого дозволу за формою GATS1.
Робочий дозвіл видається на обмежений період
часу, початком якого вважається дата в'їзду до Великобританії. Якщо
кандидат не прибуде до Великобританії протягом 6 місяців з моменту видачі
Робочого дозволу, то Робочий дозвіл буде вважатися недійсним.
У цьому випадку, а також у разі, коли кандидат впевнений, що подібне може
мати місце, слід повернути Робочий дозвіл з письмовим поясненням
причини для подальшого отримання нового дійсного Робочого
дозволу. Зазвичай особи, яким необхідно отримання візи для в'їзду в
Великобританію, повинні надати Робоча роздільна здатність для отримання
початкового дозволу на в'їзд до Великобританії протягом 6 місяців з
моменту видачі Робочого дозволу. Копії Робочих дозволів не видаються і
не визнаються. Робочий дозвіл може бути замінено, якщо невикористану
оригінал буде повернутий.
Якщо заява на отримання Робочого дозволу
подається на особу, яка знаходиться у Великобританії, то видається
Дозвільне Лист (letter of permission).
Лист направляється роботодавцю після розгляду імміграційного статусу
кандидата, тобто, коли прийнято рішення про те, чи можуть умови перебування
кандидата у Великобританії бути змінені відповідно до умов
первісного в'їзду в країну.
При розірванні трудового контракту між роботодавцем
і найнятим особою роботодавець повинен повідомити про це в письмовому вигляді в
Home Office (Integrated
Casework Directorate).
Наступним громадянам не потрібно отримання Робочого
дозволу на працевлаштування в Великобританії:

Громадянам Країн Європейської Економічної Зони;
Громадянам Швейцарії;
Громадянам Британських Закордонних Територій,
які включають: Angular, Bermuda, British Antarctic Territory, British Virgin Islands,
British Indian Ocean Islands, Cayman Islands, Falkland Islands and
dependencies, Gibraltar, Montserrat, Pitcairn Islands, Sovereign Base Areas,
St. Helena and dependencies, Turks and Caicos Islands), за винятком
Sovereign Base Areas;
Громадянам Британської Співдружності, яким видано дозвіл на в'їзд
і перебування у Великобританії на підставі того, що їхні дідусі / бабусі
були народжені у Великобританії,
Чоловікам / дружинам і залежним дітям у віці до 18 років осіб, які мають
Робочий дозвіл, або відповідних будь-який з вищевказаних категорій або
іншим імміграційним робочим категоріям, що не вимагає отримання Робочого
дозволу, за умови відсутності обмежень на працевлаштування в
Великобританії, проставленого в паспорті у вигляді штампа;
Особам, які не мають жодних умов на перебування у Великобританії.
Відповідно до імміграційним законодавством
особа, яка планує працевлаштування, для якого необхідне отримання
Робочого дозволу, має отримати його до в'їзду в країну. Тому
необхідно розташовувати часом, достатнім для отримання працедавцем
Робочого дозволу й одержання кандидатом візи на в'їзд в країну. Деяким
особам отримання Робочого дозволу необхідно для отримання виїзного
дозволу зі своєї країни. Деяким особам необхідно отримати візу для
в'їзду до Великобританії. Віза звичайно включає тимчасові та інші обмеження
на перебування в країні.
Від редакції:питання, пов'язані з отриманням
Робочого дозволу, відмінні від питань подання та отримання віз. Отримання
Робочого дозволу не гарантує отримання візи.
При в'їзді до Великобританії слід надати
Робочий дозвіл та візу, якщо це необхідно, імміграційного офіцера на
митниці, проставляється штамп у паспорті. Особам, яким не потрібна
отримання візи, проставляється штамп у паспорті, який вказує часові та
інші обмеження на перебування в країні. Особам, яким потрібна
отримання візи, Імміграційний Офіцер підтверджує видане за кордоном
дозвіл на в'їзд в країну. Наявність Робочого дозволу не гарантує
в'їзд до Великобританії.
Заява на отримання Робочого дозволу можна
отримати
в Інтернеті
www.workpermits.gov.uk, зателефонувавши за телефоном
08705210224 або у нас на сайті в розділі
Офіційні документи
Департаменту Імміграції.
Загальну консультацію з питання подачі заяви на
отримання Робочого дозволу можна отримати за адресою:

Customer Relations
Work Permits (UK)
Integrated Casework Directorate, North
Home Office
Level 5, Moorfoot
Sheffield S1 4PQ
Тел.: 0114
259 4074 Факс:
0114 259 3776
E-mail: customrel.workpermits @ dfes.gsi.gov.uk
Для отримання більш детальної інформації по
імміграційних питань можна звернутися:

Home Office
Integrated Casework Directorate
Lunar House
40 Wellesley Road
Croydon CR9 2BY
Тел.: 0870 606 7766 Факс: 020 8760 3017
Для отримання інформації про Робочих санкціях в
Northern Ireland можна звернутися:

Northern Ireland
Department for Employment and Learning
Work Permits
Gloucester House
57-63 Chichester Street
Belfast BT 1 4RD
Тел.: 028
9025 7505 Факс:
028 9025 7545
Для отримання інформації про обмеження на тижневе і
нічний робочий час та з питань безпеки праці телефонуйте за тел.08701
545500 або пишіть на адресу:

HSE Information Services, Caerphilly
Business Park
Caerphilly CF83 3GG, United Kingdom
Інтернет:
www.hse.gov.uk
Також Ви можете отримати вказану вище інформацію
місцевих організаціях Environmental Health Department.
З питань оподаткування та
National Insurance contribution інформацію можна отримати на сайтах
Inland Revenue:

www.inlandrevenue.gov.uk / local / index.htm
www.inlandrevenue.gov.uk / enq / index.htm
ЧОЛОВІК / ДРУЖИНА ОСІБ, що мають обмежені ВІЗУ
Дана категорія належить до подружжя (чоловіку / дружині) осіб, які мають одну з
категорій віз, отриманих в результаті їх запрошення роботодавцем на
роботу до Великобританії:
Дозвіл на роботу (Work Permit).
Представники Закордонних Засобів Масової Інформації.
Єдиний Представник Іноземної Компанії.
Приватна Прислуга Дипломатичного Штату.
Іноземні Урядові Службовці.
Представники Релігійних Організацій.
Працівники Закордонних Авіакомпаній.
Для отримання дозволу на в'їзд або перебування у Великобританії чоловіка /
дружини осіб, що мають перераховані вище категорії віз, необхідне виконання
наступних вимог:
Кандидат повинен перебувати у шлюбі з власником тимчасової візи на в'їзд
або перебування у Великобританії.
Кожен з партнерів має намір жити один з одним у ролі чоловіка / дружини
на період дозволеного перебування в країні, шлюб між партнерами
дійсний.
Кандидат, чоловік / дружина і всі залежні члени родини кандидата володіють /
знімають адекватне житло без звернення за допомогою до державних фондів
Великобританії.
Кандидат, чоловік / дружина і всі залежні члени родини кандидата
розташовують достатніми фінансовими засобами для адекватного змісту
сім'ї без звернення за допомогою до громадських фондів Великобританії.
Кандидат не має наміру перебувати у Великобританії після закінчення терміну,
наданого чоловіку / дружині на перебування в країні.
Кандидат може надати при в'їзді до Великобританії
дійсне первинний дозвіл на в'їзд (Entry
Clearance Visa) або, якщо кандидат бажає отримати дозвіл на
перебування в країні, дійсне первинний дозвіл на в'їзд.
Отримання дозволу на в'їзд і перебування у Великобританії за цією
категорії буде видано за умови виконання всіх вищезгаданих вимог
на період, не перевищує період перебування в країні чоловіка / дружини, що має
тимчасовий дозвіл на перебування у Великобританії за вищевказаними
категоріями. В іншому випадку в дозволі на в'їзд і перебування буде
відмовлено.
ДІТИ ОСІБ, що мають обмежені ВІЗУ
Дана категорія належить до Дітям осіб, що мають такі категорії віз:
Дозвіл на роботу (Work Permit).
Представники Закордонних Засобів Масової Інформації.
Єдиний Представник Іноземної Компанії.
Приватна Прислуга Дипломатичного Штату.
Іноземні Урядові Службовці.
Представники Релігійних Організацій.
Працівники Закордонних Авіакомпаній.
Для отримання дозволу на в'їзд і перебування у Великобританії дітей
кандидатів по вищеперелічених тимчасових категоріях віз необхідно
виконання наступних вимог:
Кандидат є дитиною особи, яка має тимчасовий дозвіл на
в'їзд і перебування у Великобританії за категоріями, вказаними в цьому розділі.
Вік дитини не перевищує 18 років або він має дійсне
дозвіл на в'їзд та перебування в країні з цієї категорії.
Дитина не перебуває у шлюбі, не має незалежної сім'ї, не веде
незалежний спосіб життя.
Дитині буде надано адекватне зміст і житло, яким
володіють / знімають його батьки, без звернення за допомогою до державних
фондам Великобританії.
Дитина покине Великобританію після закінчення терміну, дозволеного на
перебування в країні його батькам.
Обоє батьків мали або мають дозвіл на в'їзд до Великобританії, за
винятком якщо:
Батько дитини є єдиним живим батьком;
Батько дитини є єдиною особою, що відповідає за
виховання дитини;
Існують серйозні сімейні проблеми, які не дозволяють дитині
знаходитися за межами Великобританії, і організований відповідний нагляд за
дитиною;
Дитина, яка має намір в'їхати до Великобританії, має
первісну в'їзну візу або, якщо він бажає отримати дозвіл на
перебування в країні, в'їхав у країну за дійсною в'їзній візі,
що відноситься до цієї категорії.
Дозвіл на в'їзд і перебування у Великобританії дітей кандидатів,
мають тимчасовий дозвіл на в'їзд та перебування в країні, видається за
умови виконання всіх викладених вище вимог. Час їх перебування в
країні обмежена періодом перебування, який дозволений батькам. Також вони
повинні мати первинний дозвіл на в'їзд (Entry
Clearance Visa).